מעמד עיר לכפר-סבא ובחירת מ. סורקיס לראש העיר הראשון
מושבות השרון, אלא מהווה למעשה מרכז נפתי בתחומים שונים. ראש המועצה כתב בתזכירו, שאוכלוסיית כפר-סבא מתקרבת ל-20,000 נפש וששטח השיפוט שלה משתרע על 15,000 דונאם.
בהתאם לחוק מינה שר-חפנים ועדת חקירה בדבר החלפת מעמדה של כפר-סבא לזה של עיריה. לחברי ועדת החקירה נתמנו הממונה על המחוז י. גוברניק, מנהל המחלקה לעיריות ולמועצות מקומיות ב. ב. רוזן וראש עירית פתח-תקווה פ. רשיש. הוועדה קיימה דיון במקום ושמעה עדויות מפי אנשי ציבור. בסיכומו החליטה להמליץ לפני שר-הפנים על החלפת המעמד של כפר-סבא ממושבה לעיר. בעניין זה פורסם בקובץ הרשומות מספר 12832 מיום ט''ז באדר ב' תשכ''ה ( 22.3.62) יתקפו חל מיום 1.4.62 .
בהתאם לחוק בחרה מועצת העיריה בישיבתה הראשונה, ביום 3.4.62 , בראש העיר. ראש המועצה המקומית מרדכי סורקיס נבחר לראש העיר. בעד בחירתו הצביעו נציגי מפא''י, המפד''ל ואחה''ע, נציג ''חרות'' נמנע ונציג מפ''ם נעדר (מהישיבה. כן נבחרו שני סגנים, ד''ר ש. מרקוביץ (מפא''י) וי, אנטמן (המפד''ל.
הישיבה היתה חגיגית ונכחו בה מנהלי מוסדות וארגונים ומוותיקי המקום. מנהל המחוז י. גוברניק, שהביא את ברכת שר-הפנים למועצת העיריה ולראש העיר, סיפר שפרט לנציג אחד, תמכו כל הנציגים שהתייצבו לפני הוועדה בשינוי המעמד המוניציפאלי של המקום, מרדכי סורקיס סקר את התקדמות המקום מאז הוקמה בו המועצה המקומית הראשונה ואת פעלם של ראשי המועצות שקדמו לו, אליהו אוסטשינסקי ואברהם קרן.
בקבלה מעמד של עיר מלאו לכפר-סבא 60 שנה.
ראש העיר מרדכי סורקיס אמר :
''ששים שנה עברו מאז הונח היסוד למושבה עברית בלב-השרון, ששים שנות עמל, בניין ויצירה. חג יובל ה-60 אינו חגה של כפר-סבא בלבד, כי אם חג ציבור הפועלים וחג המדינה כולה. לא קלים היו חיי הראשונים בבואם לכפר-סבא מפתח-תקיוה ומירושלים העתיקה, פעמיים נחרבה כפר-סבא כליל, אך מדי פעם הקימוה מחדש. שממה, מדבר, סבל ותלאות, פגעים ומגיפות היו מנת ראשוניה· אולם חזון הגאולה שפעם בלבם, אומץ רוחם וכוח סבלם - הם אשר עמדו להם בכל עת צרה, וחיזקו את ידיהם להמשיך במפעל החלוצי על אף הכל. בזכותם אנו מסכמים
247