34 תושבי כפר-סבא ב-1923
יום כ''ט בתשרי תרפ''ד( 1923) ראוי שיירשם כיום של מיפנה בהתפתחותה של כפר-סבא. באסיפה כללית של תושבי המקום ושל בעלי הנחלאות שאינם תושבים הוחלט כי הוועד המקומי לא יהיה תלוי עוד בוועד תושבי-החוץ. בבחירות חשאיות, שבהן השתתפו 23 מתושבי המקום, נבחרו לוועד המקומי ברוך עמרמי, צבי ריזנבך, צבי ויינברג, יואל אברוצקי, משה דרויאן, חיים סוסנובסקי ובן-ציון זטלר. האסיפה קבעה, כי לוועד זה הזכות המלאה לנהל את כל ענייני המושבה, לסדר את חייה הפנימיים ולהודיע ברבים, שהיא מהווה בא-כוח יחיד של המושבה לפני המוסדות והממשלה.
''במשך השנה הונח היסוד לישוב בכפר-סבא. זר הפעם השלישית שכפר-סבא הולכת ונבנית ולכן קשה סידורה. יש לה חבלי לידה. בקושי ואחרי השתדלויות השגנו מההנהלה הציונית את הקרדיט בסכום של 1,200 לי''מ ועל-ידי זה התחלנו בהקמת כפר-סבא. הקרדיט מיק''א לשם הספקת המים ייצא לפועל בקרוב. באמצעים המצומצמים השתדלנו להוציא לפועל את החלטת האסיפה הקודמת על דבר החזקת מורה ושו''ב במושבה. - - - אנו עומדים במשא-ומתן עם קבוצת מגדלי טבק. זה יתן דחיפה לתושבי כפר-סבא להתקדם.
'',הרבה לא עשינו. תמיד היינו עסוקים. הניגודים, החיכוכים, האסיפות התמידיות, שלא הביאו שום תוצאות, גזלו את הזמן ואת האפשרות לעבוד. מה
200