משתתפי המשמרות בכינוס שלפני העצרת במפגש חבריים - הנואם יצחק שפירא
ומשם ברכבת לירושלים. הביקורים בבית-הסוהר בימי החג הפכו להפגנה. כל ביקור - עידוד. עם שקיעת השמש סוגרים אותנו על בריח הסיגר בלי מאור. רק מדלת השער הנמוך אנו שואפים אוויר לנשימה. - - - שלושה מאיתנו עובדים בגני-פרחים. שזרנו בערוגות את האותיות 'כפר-סבא' בפרחי פורטולק. מדי בוקר נפתחים הפרחים ומדי ערב הם נסגרים '' ,
מלאות שלושים שנה למאבק על העבודה העברית צויין בשורה של אירועים, פגישות נרגשות של פועלים ותיקים, כובשי עבודה, חברי קיבוצים ומשקים מכל חלקי הארץ, שכפר-סבא שמשה להם ערישת ההכשרה לחינוך חלוצי. בעצרת חגיגית גדולה שנערכה בקולנוע קיץ הביעו מרגשי לבם שלושה מאסירי המאבק שר האוצר פ. ספיר, נציב שרותי המדינה ר. שרי, שהיה בתקופה מסוימת מזכיר מועצת הפועלים וי. בנקובר חבר רמת-הכובש, העצרת נפתחה בדברי ברכה של ראש העיריה מ. סורקיס, המזכיר הכללי של ההסתדרות א. בקר ונ. הרפז מהמרכז החקלאי, כן נערן מפגש חברים בבית התרבות בו השתתפו חברים רבים. המפגש נפתח על ידי מזכיר המרכז החקלאי י. שפירא.
תערוכת כיבוש העבודה ''למה הלכנו למשמרת'' ? נפתחה ע''י ש. אנגל ובברכתו של מזכיר מועצת הפועלים ז. בלפר, שציינו את חלקו הרב של ''דבר'' במערכה.
התערוכה נערכה בבית-ההסתדרות בכפר-סבא ובה היצגו תעודות, פרוטוקולים וצילומים מהמערכה וחוויותיה. לתערוכה היו הדים רבים וחשובים כמעט בכל העתונות בארץ, לרבות עלוני התנועה של ההתיישבות והקיבוצים והקבוצות, שחבריהם השתתפו במערכה זו. כון נתקבלו מכתבי ברכה.
ראש-הממשלה לוי אשכול כתב :
''ירושלים, ב' סיון תשכ''ד, 13 במאי 1964 ,
'' ,שאו ברכה ביום השנה ה-30 למלחמה בעבודה העברית במושבה, יסודה של מלחמת העבודה העברית בכך שהיא איפשרה מתן תוכן חברתי לחזון לאומי, ממש כשם שהיא נתנה תוכן לאומי למאבק חברתי. על כתפי העבודה העברית הוקמה מדינה עברית. בכוח ערכי העבודה העברית נוסיף לצעוד בדרכנו להקמת עם עובד,
בברכת חברים
לוי אשכול''
195