לאט לאט, תוך כדי לבטים, עיכובים ומאבקים, שנמשכו כשנתיים, שיקמו המתיישבים את הישוב. הבניין הציבורי שופץ, בבאר הותקנה משאבה חדשה והותקנה מערכת הספקת מים לכל הבתים בישוב. ''כולנו חיינו בתקווה, שמעתה יתנהלו חיים תקינים בכפר-סבא המחודשת'', מספר דב סקיבין. אולם לא כך היתה המציאות. השקט לא ארך אלא עד פרעות תרפ''א (1921).
ענייני המושבה המתחדשת התנהלו, על-ידי הוועד שישב בפתח-תקווה.
בפרוטוקולים המעטים שנשתמרו אסיפות המתנחלים והוועד בתקופה זו, אנו קוראים :
ט''ז בכסלו - המזכיר סקיבין מוסר על מצבה העגום של כפר-סבא ומודיע, (תרע''ט 1919) שהמשרד הארץ-ישראלי עומד לגשת ולנטוע בכפר-סבא בשנה הבאה, ולבנות את בתיה בעת שיתקבלו חמרי בניין מאירופה.
י''ז בכסלו - הוחלט לפנות למשרד הארץ-ישראלי ולוועד הצירים ולבנק אנגלו-פלשתינה ולבקש מהם לצרף את כפר-סבא לרשימת המושבות הקיימות. על מר סקיביו לנסוע ליפו ולהדפיס נייר-מכתבים ומעטפות של ועד המושבה כפר-סבא.
י''ח בכסלו - הוחלט למסור את השמירה לדוד לוונברג בשכר של 12 פונט לחודש, כולל הוצאות הסוס, ולבקש מכתב מוועד הצירים אל הגוברנר (המושל), שירשה לשומר לשאת סרט על השרוול.
י''א בשבט - הוחלט לאחד את השמירה עם עין-חי בתנאי שלא יעלה יותר מ-18 פונט בחודש. הוחלט לבנות את החצי השני של אורווה בשביל בית-המרקחת של סלור ולעשות חוזה עד תשרי תר''פ. הוחלט למנות את דב סקיבין למזכיר המושבה במחיר 4.5 פונט לחודש, עם רשות לפטרו בכל חודש וחודש.
י''ח בשבט - דנו באיחוד שתי המושבות - כפר-סבא ועין-חי. הוחלט שהוועד בפרינציפ בעד איחוד שתי המושבות. הוחלט לסדר ספר-אחוזה במקום ספר-האחוזה אבד ולהדפיס 50 חוברות קטנות בשביל בעלי הנחלאות. הוחלט להרשות לאברוצקי להתיישב בכפר-סבא בתוך הבית הציבורי בשביל עשיית (מוצרי) חלב, בתנאי שיפנה את הבית בחודש חשוון ושיעשה מחיצה גבוהה משקים, או מענפי אקליפטוסים. סוכם להכין מכתב לחיים וייצמן, שיבוא לביקור, ולדרוש ממנו להתחיל בעבודת בניית כפר-סבא.
128