רחוב הבנים

רחוב הבנים


ב-1967 חדלה כפר-סבא להיות עיר גבול והפכה מחדש להיות צומת דרכים ראשי לכיוון קלקיליה, תול-כרם ושכם, תמורה זו מחייבת מחשבה חדשה בתכנון בניינה של כפר-סבא, תכנית המיתאר הקיימת רואה בכפר-סבא מרכז של הישובים בסביבה. אנו ממשיכים לעשות כמיטב יכולתנו לממש תכנית מיתאר זו על-ידי ריכוז וגיבוש של השירותים האזוריים.

בשנה הבאה -- שנת התקציב -1973 יעלה התקציב ליותר מ-16 מיליון ל''י ותקציב הפיתוח יסתכם ביותר מ- 44 מיליון ל''י מהן קרוב לשני שלישים לפיתוח החינוך והרחבתו. אחרי 40 שנות קיומו העצמאי יועבר מפעל המים העירוני לרשות העירייה - למעט מפעלי הבידור (בריכות השחייה, הקולנוע בשכונת יוספטל והאיצטדיון, שיתנהלו גם להבא באופן עצמאי).

שתי תכניות נוספות רבי-חשיבות ורבי-היקף לבנין תשתית העיר ופיתוחה שלצורך ביצועו קיבלנו שטחי קרקע גדולים הן : 1200 דונם לפיתוח התעשייה )באיזור חבלה הגובל עם הקו הירוק) ועוד 1000 דונם ליד צור-נתן לנטיעת יער כפר-סבא, שיהווה את התשתית לפארק העירוני.

בשנת 1973 - שנת מחצית היובל למדינתנו נחוג גם מלאות 70 שנה לקיומה של כפר-סבא. בשנה זו נביע את הוקרתנו לאנשי הבראשית ומניחי היסודות

לישובנו העתיק-החדש, שבזכותם הגענו עד היום.

עם פתיחת החגיגות יופיע ספר כפר-סבא המעלה לראשונה את תולדות המקום ואת דמויותיהם של גואלי שממותיו-בוניו. בשיאם של האירועים החגיגיים ייחנך המרכז לתרבות הערוני - ''יד לבנים'' על אגפיו - אולם מוזיאון הראשונות, הספריה העירונית ומוסדות-העזר.

בפתיחת שערי הבית הזה תוענק אזרחות-הכבוד לראש הממשלה מרת גולדה מאיר.

''כפר-סבא נערכת להיות עיר של 100,000 תושבים בתחילת המאה ה-21. על כן שומה עלינו לבנותה על פי תכניות מפורטות ולתקן את הליקויים שכבר נראים בתכנית המיתאר, כדי שהעיר תתאים למאה ה-21 וכדי שכל תושב יחוש, כי טוב לגור בכפר-סבא.

''כפר-סבא העיר נתברכה בנוף מקסים. המשקיף עליה ממעוף הציפור, ממרומי הבניינים רואה אותה טובלת בירק ובנוף הפרדסים החובקים אותה, נדאג לכך שגם בהמשך הפיתוח והבניה לא ייעלם הנוף המקסים '' .

423


| התוכן | עמוד קודם | עמוד הבא