חגיגת מחזור ביה'ס אוסישקין

חגיגת מחזור ביה''ס אוסישקין


על-ידי העמדת פסלו בין כתליו. ''פתיחת חדר טבע או מלאכה, או ספריה, תהיה יותר ברוח המנהיג המנוח וברוח המסורת היהודית בכלל והמסורת של בית- הספר בפרט'', טען. מן הראוי לציין שעוד לפני-כן הוחלט באסיפת הורים על הנהגת תלבושת אחידה לכל תלמידי בית-הספר, בשתי דוגמאות : שמלת קראפ תכלת עם צווארון לבן לבנות, וחולצת קראפ ומכנסי חחאקי לבנים. ''הבד חייב להיות מתוצרת הארץ והתפירה - מקומית'', נאמר בהחלטה.

שנות פיתוח

עשר השנים הבאות, 1950-1940 היו שנות שיא בפיתוח החינוך במושבה. לפי דו''ח ראשון של המועצה המקומית לשנים 1942/43 היו בבית-הספר בסוף שנת הלימודים 1943 יותר מ-600 תלמידים, שלמדו ב-16 כיתות, ו-20 מורות ומורים. הקלה רבה הורגשה בקרב ההורים אחרי שהורד מהם הנטל הכבד של נשיאה בעול קיומו של בית-הספר. שכר הלימוד ששולם על-ידי ההורים כיסה רק את מחצית ההוצאות של בית-הספר. המאמצים הגדולים שעשתה המועצה לא סיפקו עדיין את כל הצרכים, אולם ההישגים היו בולטים. מנהל בית-הספר מ. רכבי כתב בדו''ח : 'החדרים בבניין החדש גדולים ומרווחים, המגרש אף הוא גדול ומאפשר פיתוח נוסף. הלימודים במשמרת שניה, שבהם החלו ב-1941בגלל מחסור בחדרים ופתיחת כיתת-המשך, נפסקו לגמרי ב-1943. כן חלה התקדמות בחינוך החקלאי''.

דו''ח המועצה המקומית לסוף שנת 1946 מציין עליה והתפתחות נוספת של בית-הספר. מספר התלמידים הגיע ל-800 . בשנה זו סיים את לימודיו מחזור ט''ו, שהיה בפעם הראשונה בתולדות בית-הספר מחזור בן שתי כיתות מקבילות.

בשנה שלפני כן ביקר בבית-הספר נשיא ההסתדרות הציונית העולמית, פרופ' חיים וייצמן, במסגרת סיור במושבות השרון. קבלת-הפנים שנערכה לו בחצר בית-הספר היתה מהגדולות בשרון. הוא הביע את סיפוקי הרב מגודל בית-הספר ומהמגרש המטופח והנאה סביבו. בפתיחת שנת הלימודים תש''ו נפתח בחצר בית-הספר בניין מיוחד למלאכה לבנים. החלה פעולתו של החוג למוסיקה, חודשה פעולת המקהלה ונערכה תערוכת עבודות. בשנה זו הוחלט על הכללת בית-חספר ''מזרחי'' ברשת חחינוך ועל פתיחת שני גני-ילדים נוספים עם שלוש כיתות לבני חמש בלבד, באחריותה של המועצה המקומית.

במלאות עשר שנים לקיומה של המועצה המקומית (1949) היה יבולה בתחום החינוך רב וגדול, שני בתי-ספר יסודיים בית-חינוך תיכון ושש כיתות

345


| התוכן | עמוד קודם | עמוד הבא