ביום הזכרון ליד הגלעד.

יום הזכרון ליד הגלעד


מרכז תרבות עירוני'', אמר ראש העיריה, ''הועלה כבר לפני שנים רבות. הקרקע למטרה זו נרכשה על-ידי הנהלת העיריה עוד ב-1953. ב-1963 נערכה תחרות פומבית בין אדריכלים וארכיטקטים ומבין 58 התכניות, שהוגשו לוועדת השופטים, נבחרה התכנית של האדריכלים אריה אלחנני וניסן כנען. אולם תכניות העבודה הוזמנו רק בשנת הכספים 1966/67 , עת שעלה בידינו לגייס 1.5 מיליון לירות למימונה של הבניה.

''התודה והברכה לשר האוצר, פנחס ספיר, אזרח עירנו, המלווה משך כל השנים את פיתוחה של העיר ויד לו בתקומת מוסד תרבותי זה''.

שר האוצר פנחס ספיר אמר בדברי הברכה :

''דורות יספרו על גודל גבורתם של לוחמי מלחמת השחרור במשך עשרים השנים האחרונות וגם לפני-כן. מה שמייחד אותנו במלחמה מייחד אותנו גם בכל ימות השנה, שהם שרשרת אחת גדולה של פיתוח ובניין''. הוא העלה על נס את חלקה של המושבה-העיר במלחמות ישראל ואת הפעילות הקונסטרוקטיבית של הנהלת העיריה.

הבניין, שהוקם במרכזה של העיר, על מגרש בן 10 דונאם, מתרומם מעל הגבעה שבמעלה רחוב ירושלים. הוא כולל : אולם ''יד לבנים'', ''אולם הראשונים'', אולם להרצאות, ספריה עירונית ומרכזיה פדגוגית ובמרכז אולם גדול להצגות תיאטרון ולקונצרטים (שטרם הושלם).

הקיר הראשי של אולם ''יד לבנים'' הוא מבנה פיסולי ממתכת, ברוחב של 18 מטרים. מבנה זה (יצירתו של הפסל רודא ריילינגר) מסמל את גבורת הבנים שנפלו במערכות ישראל. על קיר שני!, יצוק בטון, הונצחו שמות של הבנים, אשר לזכרם מוקדש חלק זה של הבניין. במרכז - מנורה יצוקה מזכוכית, נר תמיד, וכן עץ ועליו ספר הנופלים.

''אולם הראשונים'' ממחיש באופן חזותי את תקופת הבראשית הארוכה (1924-1904) של הישוב על-ידי צילומי עומק מוארים שבהם שזורים מוצגים אותנטיים : תעודות, פרוטוקולים, מכתבים וקטעי עתונים מהשנים הראשונות לייסודה של כפר-סבא. במרכז האולם - צילומי הראשונים וספרים או רשימות שנכתבו עליהם.

התצוגה נערכה מאוספו של שלמה אנגל - עיצוב : חברת גרונדמן.

311


| התוכן | עמוד קודם | עמוד הבא