חגיגת מחזור ביה''ס אוסישקין
על-ידי העמדת פסלו בין כתליו. ''פתיחת חדר טבע או מלאכה, או ספריה, תהיה יותר ברוח המנהיג המנוח וברוח המסורת היהודית בכלל והמסורת של בית- הספר בפרט'', טען. מן הראוי לציין שעוד לפני-כן הוחלט באסיפת הורים על הנהגת תלבושת אחידה לכל תלמידי בית-הספר, בשתי דוגמאות : שמלת קראפ תכלת עם צווארון לבן לבנות, וחולצת קראפ ומכנסי חחאקי לבנים. ''הבד חייב להיות מתוצרת הארץ והתפירה - מקומית'', נאמר בהחלטה.
דו''ח המועצה המקומית לסוף שנת 1946 מציין עליה והתפתחות נוספת של בית-הספר. מספר התלמידים הגיע ל-800 . בשנה זו סיים את לימודיו מחזור ט''ו, שהיה בפעם הראשונה בתולדות בית-הספר מחזור בן שתי כיתות מקבילות.
בשנה שלפני כן ביקר בבית-הספר נשיא ההסתדרות הציונית העולמית, פרופ' חיים וייצמן, במסגרת סיור במושבות השרון. קבלת-הפנים שנערכה לו בחצר בית-הספר היתה מהגדולות בשרון. הוא הביע את סיפוקי הרב מגודל בית-הספר ומהמגרש המטופח והנאה סביבו. בפתיחת שנת הלימודים תש''ו נפתח בחצר בית-הספר בניין מיוחד למלאכה לבנים. החלה פעולתו של החוג למוסיקה, חודשה פעולת המקהלה ונערכה תערוכת עבודות. בשנה זו הוחלט על הכללת בית-חספר ''מזרחי'' ברשת חחינוך ועל פתיחת שני גני-ילדים נוספים עם שלוש כיתות לבני חמש בלבד, באחריותה של המועצה המקומית.
במלאות עשר שנים לקיומה של המועצה המקומית (1949) היה יבולה בתחום החינוך רב וגדול, שני בתי-ספר יסודיים בית-חינוך תיכון ושש כיתות
345