ראש העיריה ז. גלר מעניק לשר ספיר את תעודת אזרחות הכבוד
הוא היה סגן הממונה על האפסנאות ב''הגנה'' , חבר ועדת הנגב, ממונה על הרכש הצבאי, מנהל כללי של משרד הבטחון ומנהל כללי של משרד האוצר ומילא עוד שורה ארוכה של תפקידים אחראיים, אם התמנותו לראשונה לתפקיד שר המסחר והתעשיה (1955) נעשה גם איש השורה הראשונה בשירות הממלכתי והמדיני. הצבתו בתפקידים ממלכתיים לא שינתה במאומה את דרכי חייו ועבודתו והם נמשכו כמקודם בכל המרץ האופייני לו.
''פנחס ספיר - שם שהיה למושג'', נכתב ב''דבר''. ספיר והמשק הישראלי והדינאמיות המשקית הישראלית הפכו לשמות נרדפים. שמו היה למושג של תאוות יצירה, של סערת בניין ושל העזה חלוצית.
פ. ספיר שגדל על ברכי תנועת העבודה הציונית וספג את ערכיה, צעד לכל אורך הדרך על אדמת הארץ כחלוץ, עם כוחות יצירה עצומים ובלתי נדלים. בכוח התעוזה והרצון יזם, בנה, ופיתח מפעלים חלוציים שאיש לא העז לחלום עליהם, תוך שיתוף מלא עם ההון הפרטי, תוך ויכוחים תמידיים אף בתוך החברה ההסתדרותית וחברת-העובדים, עד שרכש את אמונם, לא בכוח הכפיה אלא בכוח השכנוע והנאמנות הרעיונית.
מספרים, כי בעת עלייתו לארץ נשאל ספיר, ככל עולה חדש בתקופה ההיא, לאיזו מפלגה הוא שייך. תשובתו היתה : ''למפלגה המאוחדת'', משנשאל לפשר התשובה הזאת הסביר, כי שתי מפלגות הפועלים בארץ, ''הפועל הצעיר'' ו''אחדות העבודה'', קרובות ללבו. היה זה בסוף 1929 , כאשר שתי המפלגות הללו ניהלו ויכוחים סוערים ביניהן על איחוד כמפלגה אחת, שנקראה אחרי ועידת האיחוד ''מפלגת פועלי ארץ-ישראל'' (מפא''). ואחרי 40 שנות עבודה פוריה בתחומים שונים שוב יכול היה ספיר לענות אותה תשובה שענה אז.
בישיבת העיריה החגיגית לכבוד י. ספיר אמר ראש העיריה זאב גלר :
''מועצת עיריית כפר-סבא על כל סיעותיה, המייצגת את כל שכבות הציבור על כל גווניו, בחפשה דרך לתת ביטוי לרחשי ההערכה, החיבה וההוקרה שתושבי כפר-סבא רוחשים לך, החליטה פה אחד להעניק לך את אזרחות הכבוד הראשונה של העיר כפר-סבא.
'' על כן חג הוא לנו היום בעירנו - חג ראשוניה, זקניה, נעריה וילדיה.
'' ואזרחות הכבוד הראשונה אחרי 66 שנות קיומה המוענקת לך אינה דומה לאזרחות הכבוד שהוענקה לך, בזכות, במקומות אחרים בארץ. זכויותיך בכפר-סבא,
262