מגורי פועלים בסוף שנות העשרים
הוחלט להציע לשני הצדדים שיבחרו בבוררים, כל צד אחד או שני בוררים, לעיין ולהחליט בסכסוך שבין שני הצדדים וכאשר יחליטו הבוררים כן יקום.
''בנוגע להלוואה שצריכה להתקבל מההנהלה הציונית, על חברי הוועד היושב בפתח-תקווה לא לעשות עירובים או לתת משכנתאות ושיעבודים, אלא לפי דרישת מחלקת ההתיישבות.
''הרשות בידי הוועד בשעת סידור המשכנתאות לדרוש מכל החייב כסף לוועד לגבות ממנו עד 300 לי''מ והכסף יהיה מונח בבנק על-שמם של ועד המושבה ושניים מתושבי כפר-סבא, ה' ריזנבך וויינברג, עד גמר הבוררות''.
הדיונים בנושא זה נמשכו, אולם בינתיים המשיך הוועד המקומי את קיומו התקין ואף הצליח לסדר אחדים מהעניינים הציבוריים. הוקם ועד הורים לבית-הספר, נתקבל שומר נוסף במושבה, והוחלט להודיע בפומבי על איסור חמור להחכיר אדמה לערבים. פה-אחד הוחלט, שכל תושבי המקום, הגרים בקביעות במושבה, שהגיעו לגיל ידוע ושמשלמים מס מינימום לקופת המושבה יש להם הזכות להשתתף באסיפות הכלליות של תושבי המקום ולקבוע את ענייניו.
לאחר שב. עמרמי הודיע על התפטרותו מניהול ענייני הוועד בחרו ועד חדש :
א. אוסטרובסקי, ב. עמרמי, ש. צ'חובל, ד. שושני, י, אברוצקי וחיימוביץ. באי-כוח הפועלים (רושם הפרוטוקול אינו מציין את שמותיהם) הודיעו, שהם מוותרים הפעם על זכות-הבחירה של חבריהם הגרים בקביעות במושבה, במשך כמעט שנה, עד אשר הוועד שייבחר יקבע תקנות חדשות לבחירות. כן נקבע שב. עמרמי ימשיך לנהל את המזכירות בשכר של 3 לירות לחודש.
בינתיים נעשה נסיון להשכין שלום בין שני הוועדים. בישיבה המשותפת, שהתקיימה ביום ג', י''ז בניסן תרפ''ד( 1924 ), בכפר-סבא, דנו שני הוועדים בהשכנת שלום ביניהם והחליטו :
''1 . ליצור ועד מעורב, מהוועד שנבחר על-ידי האסיפה הכללית והיושב בפתח-תקווה ומבאי-כוח הוועד המקומי, ומקום מושבו הרשמי יהיה בכפר-סבא.
''2 . מתקבלת הצעת אדון סקיבין לעשות חותם אחד בשני אכסמפלרים. אחד יונח בפתח-תקווה והשני בכפר-סבא.
''3. בדבר הפוסטה מחליטים להרשות לחברי הועד המעורב, הנמצאים בפתח-תקווה לפתוח את כל המכתבים ולהעבירם לכפר-סבא וגם את המכתבים השייכים לספר-האחוזה, אשר על המזכיר מכפר-סבא להחזירם למנהל ספר האחוזה.
204