קילוף השקדים העסיק פועלים רבים
מהכפר הסמוך בנפט במקום בכסף. והדבר הלא מובן, שההלוואה לצרכי אוכל, אשר ניתנה לכפר-סבא ממוסד ידוע, ניתנה רק לשם זה כדי להבטיח בצרכים אלה את הזקוקים להם. מצב הבריאות אינו נוח ביותר, פועלים אחדים וגם מתושבי המושבה חולים בקדחת''.
כעבור שבועות אחדים השתפר במקצת מצב הפועלים במקןם. כותב ''הפועל הצעיר'' :
לפני שבועות אחדים היו רוב הפועלים בכפר-סבא בטלים מחוסר עבודה. עכשיו השתנה קצת המצב לטובה : כ-20 פועלים אשכנזים וכשמונה תימנים עובדים כעת בעבודות שונות ורובם מקבלים את שכר העבודה : 20-10 גרוש ליום - במלואו.
,גם המצב במטבח הוטב קצת, אחרי שהשיגו הלוואה בסכום של 100 פראנק בזהב. רוב הפועלים אוכלים במטבח. חדר המטבח משמש גם מקום לינה לפועלים, אולם חדר זה אינן יכול להכיל את כל הפועלים הזקוקים למקומות לינה ולפיכך סובלים הרבה פועלים, בעיקר אלה שבאו מפתח-תקווה לעבוד, מחוסר מקום .
''כאשר אבא נטע פרדס השתדל להעסיק פועלים עבריים, אך עבדו גם ערבים. אבא היה מספר, שבין הפועלים העברים שעבדו אצלו היה אחד ויחיד, עלם צעיר וחסון, שיכול היה להתחרות בערבים בכל עבודה קשה אם ב'בחר' ואם בפתיחת בורות לשתילה. הוא היה חרוץ וישר, ואבא אהבו. שמו של הצעיר הזה היה לייבל שקולניק (לוי אשכול).
,בימי מלחמת העולם הראשונה, כשמגורשי תל-אביב הגיעו לפתח-תקווה, נמצאה בין המהגרים נערה אחת חניכת הגימנסיה 'הרצליה', נערה נאה, ששתי צמות זהובות עוטרות את ראשה, ומצטיינת בלימודיה. כיוון שאחי אפרים ובן-דודי אברהם גיסין זקוקים היו לעזרה בלימודים במתימטיקה החלה רבקה מרשק ללמדם וכמו כל מי שנכנס לביתנו נעשתה בת-בית בו .לייבל שקולניק החל מחזר אחרי רבקה, ומתוך כך נעשה גם הוא בן-בית. לימים נישאו לשמחת הורי.
''פועל אחר שעבד אצל אבא היה דוד בו-גוריון.
105